2 Ağustos 2011

yaz makarnası


Sıcak bir yaz akşamı, ocağın başında dikilmeden, bunalmadan, pişirilip 10 dakikada sofraya gelen bir makarna desem size? Malum domateslerde artık nihayet iyice kızarıp tatlandı hem. Lafı fazla uzatmaya da gerek yok aslında...basit. lezzetli. keyifli. hepsi bu!


Çukur bir kaba sabahtan 2 diş sarmısağı ince ince doğrayın üzerine 3-4 kaşık zeytinyağı ekleyin ve üzerini kapatın. Önceden hazırlanmış sarmısaklı zeytinyağınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Hatta hatta sabahtan hazırlamasanız da akşam gelince yapıp 1-2 saat bekletseniz bile yeter. 
Domateslerin (3-4 tane) kabuklarını soyup küp küp doğrayın, zeytinyağı ve sarmısakla karıştırın. Tuz-karabibek ekleyin. Fesleğen yapraklarını makasla ince kesin. Bu tarif içinpek fazla ölçü vermiyorum çünkü dilediğiniz kadar hazırlayabilirsiniz. Tek şart, domatesiniz güzel olsun!
Bu hazırladığınız sosu üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat bekletirseniz aromalar birbine daha güzel karışır. 

Makarnanızı paketteki süreye göre haşlayıp süzdükten sonra sıcak makarnayı sosun üzerine boşaltın. Makarna henüz sıcakken, küp küp doğradığınız mozarella peynirni karıştırın. Peynir hafifçe erimeye başlayınca tüm sosu karıştırın. Eğer dayanabilir de hemen yemezseniz, ki itiraf ediyorum biz yedik, bir on dakika sonra bütün lezzetler iyice karışıp oturmuş oluyor ( eh olmadı ikinci tabağa kısmet!)
Bu sefer önce tarifi anlatmış olduk, bare malzeme listesini de şimdi verelim.
Gözde'ye rüzgar gülleri için teşekürler! 


Malzemeler:

3-4 olgun, güzel kırmızı domates
2-3 diş sarımsak
9-10 yaprak fesleğen
zeytinyağı
tuz-karabiber
istediğiniz çeşit makarna (ben kepekli spagetti kullandım)

                             

                             

afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu