Bu yumurtaların en güzel yanı onları yapınca kendinizle müthiş gurur duymanız! Tabi tadlarının muhteşem olmasından söz etmiyorum bile. Beyazı pişmiş ve sert, sarısı yumuşacık, akışkan...
Ben yumurtanın her çeşidini her öğün sevenlerdenim. Öğlen yemeğinde sandviçleri içinde, akşam yemeği için yalnız olduğumda özellikle hafif olması ve kolay hazırlanması açısından tercih ederim. Yeni favorim ise cepte yumurtalar. Uzunca bir zamandır yapmak istiyor, ama denemekten bile korktuğum için bir türlü cesaret edemiyordum. Oysa gerçekten de zor değilmiş. Sadece bir süre eliniz alışana kadar 3-4 yumurtayı ziyan etmeniz gerekebilir! Fakat sakın yılmayın, sonuç kesinlikle uğraşmaya değer!
Kızarmış bir dilim köy ekmeğinin üzerine yarıya böldüğünüz bir sarmısağı sürün ve bir parça zeytinyağı gezdirin. Üzerine de iki tane cepte yumurtayı koydunuz mu yanında salata ile şahane bir yemek oluyor.
Çok taze köy yumurtası
su
sirke
tuz
Hazırlanışı
Suyu geniş bir tencerede kaynama sıcaklığına getirin yanlız çok kuvvetli kaynamamasına, sadece içinde baloncuklar oluşturacak kadar kaynıyor olmasına özen
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder