23 Ağustos 2010

Menemen


Dün sabah kahvaltıya gittiğimiz mekanda menemen söyledik. Sonuç maalesef hayalkırıklığıydı...Bol salçalı, bol yağlı, ağır bir menemen geldi. Bu sabah da tekrar menemen fikriyle uyanınca oturup bu yemeği nasıl daha hafif bir kahvaltılık olarak, daha şık bir sunumla hazırlayabilirim diye düşündüm.
Ben sabahları öyle soğan-salça yemekten pek hoşlanmam, sabah kahvaltısının daha ferah ve doyurucu olmasını isterim. Hal böyle olunca menemenimi de kendi damak zevkime göre hazırladım. İçinde soğan yok. Hazırlanışı çok basit, sunumu tek kişilik.




Malzemeler (1 porsiyon için)

2 organik yumurta
2 diş sarımsak
1 domates (orta boy)
2-3 yeşil sivri biber
kırmızı pul biber
tuz-karabiber
maydanoz ( dilerseniz )

Hazırlanışı

Tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup ısıtın. Sarmısakları hiç doğramadan zeytinyağına atıp 1-2 dakika kavurun. Bu işlem yağa sarmısak aromasının geçmesi için. Bu arada biberlerin çekirdeklerini bir bıçak yardımı ile sıyırın ve ince ince dilimlerin. Daha sonra sarmısakları tavadan alıp biberleri ekleyin. 5 dakika kavurun. Domatesi soyup küp küp kesin ve tavaya ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. Domateslerin çok uzun süre pişip püre haline gelmemesine dikkat edin. Biraz diri kalmalılar. Bu karışımı tek kişilik tart kalıbına geçirin. Başka bir kaba 2 yumurtayı kırın ve sarılarının dağılmamasına dikkat ederek yumurtaları da tart kalıbına ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Ben fırını en kuvvetli ayarına alıp sadece üstten ısıttım. Önemli olan yumurtanın beyazının pişip sarısının ise biraz daha yumuşak kalması. Dilerseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Ve tabiki son olarak bu tarifin içine peynir, sucuk veya pastırma ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder